Loksze nadziewane wątróbką z kaczki
Ulubione nadziewane loksze z wątróbką.
przepis,fotoprzepis,wątróbka z kaczki,Domowe ziemniaczane loksze,Kaczka
Kaczka
Kategorie
Kaczka ›
Składniki
Składniki
smalec z kaczki | 50 | gramów | |
Domowe ziemniaczane loksze przepis | - | ||
Zupa z kaczki przepis | - | ||
cebula | 150 | gramów | |
sól | - | ||
wątróbka z kaczki | 500 | gramów |
Przepis
1.
cebula 150 gramów • smalec z kaczki 50 gramów
Cebulę na drobno kroimy i smażymy na smalcu z kaczki.
3.
10-15 minut często mieszając dusimy.
5.
Blenderem miksujemy na puree. Według potrzeby zagęszczamy wywarem z kaczki (wypiekiem lub przegotowaną wodą).
6.
Domowe ziemniaczane loksze przepis
Przygotowujemy sobie usmażone loksze. Każdą lokszę smarujemy nadzieniem i rolujemy.
7.
Na nadzienie możemy dać również obrane, posiekane mięso z upieczonych kaczych grzbietów.
8.
Mięso w odpowiedniej ilości dajemy na lokszę posmarowaną wątróbką. Loksze będą jeszcze smaczniejsze.
9.
Zrolowane loksze układamy w brytfannie i przed podaniem podgrzewamy w piekarniku.
Smacznego!