Likier jajeczny
przepis,fotoprzepis,żółtko jajka,skondensowane słodzone mleko,rum,Likiery,Bezglutenowe
Likiery
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 150 | gramów | |
cukier waniliowy | 8 | gramów | |
rum | 200 | mililitrów | |
skondensowane słodzone mleko | 300 | mililitrów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów | |
żółtko jajka | 4 | sztuki |
Przepis
1.
żółtko jajka 4 sztuki • cukier kryształ 150 gramów • cukier waniliowy 8 gramów • skondensowane słodzone mleko 300 mililitrów • śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • rum 200 mililitrów
Wszystkie składniki razem miksujemy, przelewamy do butelek i wkładamy do lodówki.
Smacznego!