Letni warzywny barszcz

Świeża zupa pełna warzyw. Nadaje się również do konsumpcji w ramach dietetycznego odciążającego dnia, kiedy zupę jemy zawsze podczas dania głównego.
przepis,fotoprzepis,marchew,ziemniaki,cukinia,kapusta włoska,kalafior,pomidory w puszce,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Zupy jarzynowe
Pichcił
Ilość porcji
8
Masa porcji
464 g
Energia porcji
115 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia
Kategorie
Zupy jarzynowe › Bezglutenowe › Bezlaktozowe › Sezon - Kalafior › Sezon - Cukinia › Sezon - Jarmuż › Sezon - Marchewka › Sezon - Ziemniaki ›Składniki
Składniki
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
cukinia | 250 45 | gramów kcal | |
kalafior | 200 58 | gramów kcal | |
kapusta włoska | 200 58 | gramów kcal | |
kminek mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
marchew | 250 113 | gramów kcal | |
nać pietruszki | 1 7 | łyżka kcal | |
oliwa | 2 264 | łyżki kcal | |
pomidory w puszce | 400 92 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
woda | 2 0 | litry kcal | |
ziemniaki | 250 230 | gramów kcal |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • marchew 250 gramów • ziemniaki 250 gramów • cukinia 250 gramów • kapusta włoska 200 gramów • kalafior 200 gramów
Warzywa obieramy i myjemy.

2.
oliwa 2 łyżki
Cebulę na drobno kroimy i delikatnie ją smażymy na oleju. Marchewkę kroimy na kółeczka, dodajemy ją do cebuli, mieszamy.

3.
sól 1 łyżeczka • kminek mielony ½ łyżeczki
Do marchewki dodajemy ziemniaki i cukinię pokrojoną na kostki i kalafior z kapustą włoską pokrojone na drobno. Solimy, dodajemy kminek i 5 minut ciągle mieszając warzywa smażymy.


5.
pomidory w puszce 400 gramów
Do ugotowanych warzyw dodajemy na drobno pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą. Zagotowujemy.


Smacznego!