Łazanki z czerwoną kapustą
Słodka kolacja, szybko na stole. Podajemy z cukrem i cynamonem.
przepis,fotoprzepis,czerwona kapusta,Makarony,Bezlaktozowe
Makarony
Składniki
Składniki
cebula | 100 | gramów | |
czerwona kapusta | 500 | gramów | |
kminek | ½ | łyżeczki | |
makaron - łazanki | 400 | gramów | |
olej rzepakowy | 4 | łyżki | |
sól | ½ | łyżeczki | |
woda | 50 | mililitrów |
Przepis
3.
Do cebuli dodajemy cukier, karmelizujemy go,...
4.
sól ½ łyżeczki • kminek ½ łyżeczki • woda 50 mililitrów
...dodajemy kapustę, troszkę soli i kminek. Podlewamy wodą, którą możemy według potrzeby dopełnić, jeśli kapusta jest sucha. Mieszamy i pod pokrywką dusimy do miękkości (20 minut).
5.
makaron - łazanki 400 gramów
Łazanki gotujemy w bardzo delikatnie słonej wodzie. Odcedzamy, przepłukujemy pod zimną bieżącą wodą...
6.
...i dodajemy razem z masłem do kapusty.
7.
Mieszamy i możemy podawać.
Smacznego!