PRZEPISY

Kulki mięsne w sosie pomidorowym

Kulki mięsne w sosie pomidorowym

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Łagodne kulki mięsne w sosie pomidorowym.

przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,przecier pomidorowy,pomidory w puszce,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kategorie

Wieprzowina  

Składniki

Składniki

bułka podłużna (grahamowa)

2

??

sztuki

kcal

bułka tarta

0

??

kcal

cebula

100

44

gramów

kcal

cukier kryształ

2

121

łyżki

kcal

czarny pieprz mielony

0

??

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

liść laurowy

0

??

kcal

mleko półtłuste 1,5%

100

48

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

0

??

kcal

ocet

3

19

łyżki

kcal

pomidory w puszce

400

92

gramów

kcal

przecier pomidorowy

500

340

mililitrów

kcal

skrobia kukurydziana

1

55

łyżka

kcal

sól

0

??

kcal

sól

½

0

łyżeczki

kcal

wieprzowe mięso mielone

500

1300

gramów

kcal

woda

550

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. Kulki mięsne

bułka podłużna (grahamowa) 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów  cebula 100 gramów

Bułki na drobno kroimy, zalewamy mlekiem i odstawiamy. Nie używamy końców bułek, trudno je rozmoczyć. W międzyczasie siekamy drobno cebulę.

Bułki na drobno kroimy, zalewamy mlekiem i...

2. 

jajka kurze 2 sztuki  wieprzowe mięso mielone 500 gramów  sól  czarny pieprz mielony  bułka tarta  mąka chlebowa pszenna T750

Do rozmoczonych bułek dodajemy jajka, cebulę, mięso mielone, sól, pieprz i wszystko razem dobrze mieszamy. W razie potrzeby całość można zagęścić odrobiną bułki tartej. Formujemy kulki, obtaczamy je w mące i układamy na posmarowanej tłuszczem blasze albo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Do rozmoczonych bułek dodajemy jajka, cebulę,...

3. 

Pieczemy w piekarniku na średnim stopniu przez 40 minut.

Pieczemy w piekarniku na średnim stopniu przez 40...

4. Sos pomidorowy

woda 500 mililitrów  cukier kryształ 2 łyżki  ocet 3 łyżki  sól ½ łyżeczki  liść laurowy  przecier pomidorowy 500 mililitrów  pomidory w puszce 400 gramów  skrobia kukurydziana 1 łyżka  woda 50 mililitrów

Zagotowujemy wodę z cukrem, solą, octem i listkiem laurowym. Dodajemy przecier pomidorowy, drobno posiekane pomidory i gotujemy wszystko razem. Mieszamy w wodzie skrobię kukurydzianą albo mąkę i ciągle mieszając dodajemy ją do sosu. Zagotowujemy. Według smaku możemy dosolić, dosłodzić albo dodać ocet.

Zagotowujemy wodę z cukrem, solą, octem i...

5. 

Podajemy z gotowanymi ziemniakami.

Podajemy z gotowanymi ziemniakami....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się