Kulki kasztanowo - owsiane
Niepieczone bożonarodzeniowe kulki.
przepis,fotoprzepis,kasztanowe puree,płatki owsiane,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie,Bez pieczenia
Wyroby cukiernicze
Kategorie
Wyroby cukiernicze › Boże Narodzenie › Bez pieczenia › Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia › Bożonarodzeniowe ciasteczka ›
Składniki
Składniki
budyń czekoladowy - proszek | 100 | gramów | |
kasztanowe puree | 250 | gramów | |
masło | 250 | gramów | |
mielone orzechy włoskie | - | ||
płatki owsiane | 200 | gramów | |
skondensowane słodzone mleko | 397 | gramów |
Przepis
1. Przygotowanie masy
masło 250 gramów • skondensowane słodzone mleko 397 gramów • budyń czekoladowy - proszek 100 gramów • kasztanowe puree 250 gramów • płatki owsiane 200 gramów
W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło, dodajemy słodzone mleko skondensowane. Gdy się rozpuści wsypujemy budyń i mieszamy przez 20 minut aż budyń częściowo zgęstnieje. Do gorącej masy dodajemy kasztanowe puree, a na sam koniec delikatne płatki owsiane.
2.
Dobrze wymieszaną masę odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.
4.
Kuleczki przekładamy do papierowych koszyczków i przechowujemy w chłodnym miejscu.
Smacznego!