Kukurydziana babka z kasztanowym puree
Bezglutenowa babka, słodka mimo małej ilości cukru. Zawiera tylko cukier, który znajduje się w kasztanowym puree z odrobiną cukru w posypce.
przepis,fotoprzepis,mąka kukurydziana,mąka kukurydziana,kasztanowe puree,Babki,Bezglutenowe
Babki
Składniki
Składniki
białko jajka | 5 | sztuk | |
cukier puder | - | ||
dżem porzeczkowy | - | ||
kasztanowe puree | 250 | gramów | |
masło | - | ||
mąka kukurydziana | - | ||
mąka kukurydziana | 75 | gramów | |
oliwa | 30 | mililitrów | |
soda oczyszczona | ½ | łyżeczki | |
sól | - | ||
żółtko jajka | 5 | sztuk |
Przepis
2.
żółtko jajka 5 sztuk • kasztanowe puree 250 gramów
Żółtka mieszamy z rozmrożonym kasztanowym puree.
5.
....przygotowaną mąkę...
7.
Potem lekko dodajemy drugą połowę białek.
8.
Wlewamy do formy, którą uderzamy o stół, aby ciasto wyrównało się.
9.
Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 180 °C.
10.
cukier puder • dżem porzeczkowy
Schłodzoną babkę wyciągamy przechylając formę, cukrujemy przesianym cukrem pudrem, kroimy i konsumujemy. Jeżeli dla kogoś jest za mało słodka, może ją natrzeć dodatkowo dżemem :)
Smacznego!