PRZEPISY

Kruchy twarogowy ślimak

Kruchy twarogowy ślimak

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Znakomite twarogowe ciasto z francuskiego ciasta z dużą ilością nadzienia.

przepis,fotoprzepis,twaróg granulowany,twaróg mielony,rodzynki,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta  

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie275gramów
cukier puder100gramów
jajka kurze2sztuki
masło-
rodzynki60gramów
twaróg granulowany250gramów
twaróg mielony125gramów
ziarna sezamu-

 

Przepis

1. 

rodzynki 60 gramów

Rodzynki myjemy i moczymy w wodzie.

Rodzynki myjemy i moczymy w wodzie....

2. 

twaróg granulowany 250 gramów  twaróg mielony 125 gramów  jajka kurze 1 sztuka  cukier puder 100 gramów

Do miski wkładamy obydwa rodzaje twarogu, dodajemy odcedzone rodzynki, jajko i cukier. Mieszamy.

Do miski wkładamy obydwa rodzaje twarogu,...

3. 

masło

Formę (średnica 28 cm) do pieczenia smarujemy masłem.

Formę (średnica 28 cm) do pieczenia smarujemy...

4. 

jajka kurze 1 sztuka

Jajko roztrzepujemy.

Jajko roztrzepujemy....

5. 

ciasto francuskie 275 gramów

Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i wzdłuż przekrawamy na trzy paski.

Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i...

6. 

Na środek każdego paska rozdzielamy nadzienie, brzegi smarujemy jajkiem.

Na środek każdego paska rozdzielamy nadzienie,...

7. 

Pierwszy pas łączymy i układamy na kształt ślimaka w formie. Układamy łączniem na spód, jeśli wam nadzienie gdzieniegdzie wycieka, nie szkodzi, podczas pieczenia wszystko się połączy.

Pierwszy pas łączymy i układamy na kształt...

8. 

Za pierwszym pasem kładziemy drugi i trzeci pas na kształt ślimaka.

Za pierwszym pasem kładziemy drugi i trzeci pas...

9. 

ziarna sezamu

Ciasto smarujemy jajkiem i posypujemy nasionkami sezamu.

Ciasto smarujemy jajkiem i posypujemy nasionkami...

10. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C....

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się