Kruchy twarogowy ślimak
Znakomite twarogowe ciasto z francuskiego ciasta z dużą ilością nadzienia.
przepis,fotoprzepis,twaróg granulowany,twaróg mielony,rodzynki,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta ›
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
cukier puder | 100 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
masło | - | ||
rodzynki | 60 | gramów | |
twaróg granulowany | 250 | gramów | |
twaróg mielony | 125 | gramów | |
ziarna sezamu | - |
Przepis
2.
twaróg granulowany 250 gramów • twaróg mielony 125 gramów • jajka kurze 1 sztuka • cukier puder 100 gramów
Do miski wkładamy obydwa rodzaje twarogu, dodajemy odcedzone rodzynki, jajko i cukier. Mieszamy.
5.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i wzdłuż przekrawamy na trzy paski.
6.
Na środek każdego paska rozdzielamy nadzienie, brzegi smarujemy jajkiem.
7.
Pierwszy pas łączymy i układamy na kształt ślimaka w formie. Układamy łączniem na spód, jeśli wam nadzienie gdzieniegdzie wycieka, nie szkodzi, podczas pieczenia wszystko się połączy.
8.
Za pierwszym pasem kładziemy drugi i trzeci pas na kształt ślimaka.
10.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!