PRZEPISY

Kremowe czereśniowe ciasto

Kremowe czereśniowe ciasto

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Według tego przepisu przygotujecie sobie delikatne i łagodne ciasto z chrupiącą skórką, czereśniami, śmietaną i mascarpone.

przepis,fotoprzepis,czereśnie,mascarpone,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),ciasto na strudel ręcznie rozciągane,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

10

Masa porcji

167 g

Energia porcji

317 kcal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

ciasto na strudel ręcznie rozciągane

85

255

gramów

kcal

cukier kryształ

3

181

łyżki

kcal

cynamon mielony

1

13

łyżeczka

kcal

czereśnie

600

390

gramów

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)

500

800

mililitrów

kcal

mascarpone

250

968

gramów

kcal

masło

50

367

gramów

kcal

skrobia ziemniaczana

3

12

łyżeczki

kcal

skórka z cytryny

½

2

łyżeczki

kcal

 

Przepis

1. 

czereśnie 600 gramów

Czereśnie przepoławiamy i usuwamy pestki.

Czereśnie przepoławiamy i usuwamy pestki....

2. 

cukier kryształ 1 łyżka  cynamon mielony 1 łyżeczka  skrobia ziemniaczana 1 łyżeczka

Dodajemy wymienione składniki.

Dodajemy wymienione składniki....

3. 

mascarpone 250 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 500 mililitrów  cukier kryształ 2 łyżki  skrobia ziemniaczana 2 łyżeczki  skórka z cytryny ½ łyżeczki  jajka kurze 2 sztuki

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski i razem ubijamy na gładki krem.

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej...

4. 

ciasto na strudel ręcznie rozciągane 85 gramów  masło 15 gramów

Ciasto rozkładamy na mniejszą masłem wysmarowaną blachę. Brzegi mogą wystawać.

Ciasto rozkładamy na mniejszą masłem...

5. 

Na ciasto wylewamy równomiernie krem.

Na ciasto wylewamy równomiernie krem....

6. 

Wierzch pokrywamy masą z czereśniami.

Wierzch pokrywamy masą z czereśniami....

7. 

masło 35 gramów

Wystające brzegi ciasta smarujemy miękkim masłem i przykrywamy nimi czereśniową warstwę.

Wystające brzegi ciasta smarujemy miękkim...

8. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

9. 

Podajemy

Podajemy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się