Kokosowy likier

Przepis na niesamowicie dobry, domowy kokosowy likier. Wypróbujcie!
przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,rum trzcinowy biały,Likiery,Boże Narodzenie,Bezglutenowe
Likiery
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 125 503 | gramów kcal | |
kokosowe mleko | 400 584 | mililitrów kcal | |
rum trzcinowy biały | 300 693 | mililitrów kcal | |
skondensowane słodzone mleko | 397 1287 | gramów kcal | |
wiórki kokosowe | 150 1040 | gramów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • cukier kryształ 125 gramów
Śmietanę doprowadzamy do wrzenia i rozpuszczamy w niej cukier.



4.
skondensowane słodzone mleko 397 gramów
Krótko gotujemy, odstawiamy z ognia i dodajemy słodzone skondensowane mleko.

5.
Wystudzamy w zimnej wodnej kąpieli.

6.
Wlewamy do miksera i miksujemy.


8.
Mieszamy, butelkę zamykamy i odstawiamy na 3 dni do lodówki.

9.
Po trzech dniach przecedzamy przez grubsze ...

10.
... a następnie przez cieńsze sitko.

11.
Wlewamy do butelek i przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!