PRZEPISY

Kokosowo twarogowy deser

Kokosowo twarogowy deser

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Ten deser jest tak fantastyczny, że go z pewnością pochwali każdy gość. A co najważniejsze, jest szybki i łatwy w przygotowaniu, słodki i kremowy.

przepis,fotoprzepis,twaróg wiejski z grudkami,wiórki kokosowe,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

białko jajka4sztuki
ciasto francuskie275gramów
cukier kryształ80gramów
cukier puder100gramów
mleko tłuste 3,5%½litra
rum trzcinowy biały3łyżki
skrobia kukurydziana50gramów
twaróg wiejski z grudkami250gramów
wiórki kokosowe200gramów
żółtko jajka4sztuki

 

Przepis

1. 

mleko tłuste 3,5% ½ litra  twaróg wiejski z grudkami 250 gramów  wiórki kokosowe 200 gramów  cukier kryształ 80 gramów  żółtko jajka 4 sztuki  skrobia kukurydziana 50 gramów  rum trzcinowy biały 3 łyżki

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski.

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej...

2. 

Blenderem wszystko razem miksujemy.

Blenderem wszystko razem miksujemy....

3. 

ciasto francuskie 275 gramów

Ciasto francuskie zawinięte w papierze rozwijamy i układamy na blasze (22x32 cm). Brzegi ciasta muszą być podwinięte po brzeg blachy. Zwisające części odkrawamy.

Ciasto francuskie zawinięte w papierze rozwijamy...

4. 

Na ciasto wylewamy przygotowany krem.

Na ciasto wylewamy przygotowany krem....

5. 

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 180 °C....

6. 

białko jajka 4 sztuki  cukier puder 100 gramów

Z białek ubijamy pianę. Gdy zacznie tężeć, dodajemy przesiany cukier i razem ubijamy na gęsto.

Z białek ubijamy pianę. Gdy zacznie tężeć,...

7. 

Pianę z białek rozsmarowujemy na upieczone ciasto. Możemy je wyrównać lub wytworzyć na nim fale.

Pianę z białek rozsmarowujemy na upieczone...

8. 

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 180 °C....

9. 

Ciasto odstawiamy by dobrze ostygło i kroimy na porcje. Podczas studzenia na cieście wytrącą się małe kuleczki, które deser ładnie udekorują.

Ciasto odstawiamy by dobrze ostygło i kroimy na...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się