Kokosowe rogaliki
Ulubione, kruche świąteczne rogaliki.
przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,Ciasteczka,Boże Narodzenie
Ciasteczka
Składniki
Składniki
cukier puder | 120 | gramów | |
cukier waniliowy | - | ||
jajka kurze | 2 | sztuki | |
masło | 140 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 380 | gramów | |
wiórki kokosowe | 100 | gramów |
Przepis
1.
mąka chlebowa pszenna T750 380 gramów • cukier puder 120 gramów • wiórki kokosowe 100 gramów • jajka kurze 2 sztuki • masło 140 gramów
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kokos i mieszamy. Dodajemy jajka i kroimy miękkie masło.
2.
Wyrabiamy ciasto, zapakowujemy w folię spożywczą i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
3.
Ciasto urabiamy i formujemy z niego małe rogaliki. Układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
4.
Pieczemy 12 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!