Kokosowe kostki
Te mini ciasteczka zaciekawią nie tylko smakiem ale i wyglądem.
przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,wiórki kokosowe,masło,Ciasteczka,Boże Narodzenie
Ciasteczka
Składniki
Składniki
cukier puder | 25 | gramów | |
czekolada | - | ||
dżem malinowy | - | ||
jajka kurze | 1 | sztuka | |
masło | 125 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | - | ||
mąka luksusowa pszenna T550 | 125 | gramów | |
polewa z białej czekolady | 100 | gramów | |
wiórki kokosowe | 140 | gramów | |
wiórki kokosowe | - |
Przepis
1.
wiórki kokosowe 140 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 125 gramów • cukier puder 25 gramów • masło 125 gramów • jajka kurze 1 sztuka
Kokos, mąkę, cukier, pokrojone masło i jajko wkładamy do miski.
2.
Wyrabiamy zwarte ciasto i odkładamy w chłodne miejsce na 30 minut.
3.
Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość około 3-4 mm. Wykrawamy 2x2 cm wielkości kwadraty. Wykrojone układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
4.
Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 170 °C.
6.
polewa z białej czekolady 100 gramów
Roztapiamy polewę, nakładamy cienką warstwą na złączone kwadraty, rozcieramy,...
8.
... i pojedyncze kostki od siebie od razu oddzielamy, aby razem z polewą się do siebie nie poprzyklejały.
Smacznego!