Kokosowe kółeczka
przepis,fotoprzepis,masło,mąka chlebowa pszenna T750,wiórki kokosowe,Ciasteczka,Boże Narodzenie
Ciasteczka
Składniki
Składniki
cukier puder | 120 | gramów | |
cukier waniliowy | 8 | gramów | |
masło | 200 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 250 | gramów | |
powidło porzeczkowe | - | ||
wiórki kokosowe | 100 | gramów |
Przepis
1.
masło 200 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów • cukier puder 120 gramów • wiórki kokosowe 100 gramów • cukier waniliowy 8 gramów
Na posypanej mąką stolnicy wyrabiamy ze wszystkich składników gładkie ciasto, które potem odkładamy na chwilę w chłodne miejsce.
2.
Ciasto rozwałkowujemy i okrągłą formą wykrawamy kółeczka, w każdym drugim kółeczku wycinamy w środku mały otwór. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 8 - 10 minut.
3.
Wystudzone pełne kółeczka smarujemy dżemem i przyklejamy do nich te z dziurkami. Posypujemy przesianym cukrem pudrem.
Smacznego!