Kokosanki w czekoladzie
Ulubione kokosowe ciasteczka maczane w czekoladzie.
przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,czekolada do gotowania,Wyroby cukiernicze,Ciasteczka,Boże Narodzenie,Bezglutenowe
Wyroby cukiernicze
Kategorie
Wyroby cukiernicze › Ciasteczka › Boże Narodzenie › Bezglutenowe › Bożonarodzeniowe ciasteczka › Bożonarodzeniowe pieczywo ›
Składniki
Składniki
białko jajka | 4 | sztuki | |
cukier puder | 200 | gramów | |
czekolada do gotowania | 75 | gramów | |
wiórki kokosowe | 200 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 50 | mililitrów |
Przepis
3.
Wytworzy nam się zwarta, gęściejsza masa. Wkładamy ją do rękawa cukierniczego...
4.
...i wyciskamy kupeczki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
5.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 150 °C.
6.
śmietana do ubijania (30-33%) 50 mililitrów • czekolada do gotowania 75 gramów
W podgrzanej śmietanie roztapiamy i mieszamy czekoladę.
7.
Dolną część kokosanek maczamy w czekoladzie...
8.
...i układamy na kratce.
9.
Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce.
Smacznego!