Knedel z jajkiem i pieczarkami

Klasyczne kawałki knedli z grzybami? Oczywiście, że pychotka! Spróbujcie do niej dodać kiszoną kapustę ... mniam!
przepis,fotoprzepis,pieczarki,knedel,jajka kurze,Dania wegetariańskie
Dania wegetariańskie
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
263 g
Energia porcji
424 kcal
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
średnia
Kategorie
Dania wegetariańskie ›Składniki
Składniki
cebula | 200 88 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
jajka kurze | 6 528 | sztuk kcal | |
knedel | 250 500 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 4 540 | łyżki kcal | |
pieczarki | 200 32 | gramów kcal | |
sól | ¾ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
cebula 200 gramów • pieczarki 200 gramów • knedel 250 gramów
Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Oczyszczamy pieczarki i kroimy na cienkie plasterki. Knedel kroimy na mniejsze kawałki.


3.
czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • sól ½ łyżeczki
Wsypujemy pieprz, sól, mieszamy i 10 minut dusimy pod pokrywką.

4.
Dodajemy knedel, mieszamy i chwilkę smażymy.


6.
...wylewamy na knedel i mieszamy do ścięcia jajek.

Smacznego!