Knedel z jajkiem
Co z resztą knedla z niedzielnego obiadu?
No przecież "knedlojajeczna klasyka"! :)
przepis,fotoprzepis,knedel,Dania wegetariańskie,Przepisy na potrawy dla dzieci
Dania wegetariańskie
Przepis
1.
cebula 250 gramów • smalec 30 gramów
Cebulę kroimy na drobno. Na patelni roztapiamy smalec i cebulę na nim na karmel smażymy.
3.
Dodajemy go do cebuli i około 10 minut smażymy często mieszając. Pojedyncze brzegi kostek podczas smażenia lekko się zabarwią na brązowo. Uważamy żeby się nie przypaliły.
4.
jajka kurze 8 sztuk
Tuż przed podawaniem wlewamy roztrzepane jajka. Nie solimy - knedel zawiera wystarczającą ilość soli.
5.
Ponownie dobrze mieszamy, żeby się pojedyncze kostki knedla dobrze obtoczyły w gęstniejącym jajku.
6.
Danie jest dobre też dla małych dzieci, na śniadanie lub kolację. Dorosłym do dania podajemy sałatkę ogórkową lub kiszone ogórki.
Smacznego!