Kluseczki z kiszoną kapustą
Prosty przepis na ulubione kluseczki z kiszoną kapustą. Kluseczki haluszki przygotujecie według przepisu z kroku czwartego. Dla jeszcze łatwiejszego przygotowania można użyć mrożonego produktu, który obecnie wielu producentów oferuje w dobrej jakości.
przepis,fotoprzepis,kiszona kapusta,Kluski haluszki,Dania wegetariańskie
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie ›
Składniki
Składniki
Kluski haluszki przepis | - | ||
cebula | 150 | gramów | |
cukier kryształ | 1 | łyżka | |
kiszona kapusta | 500 | gramów | |
olej słonecznikowy | 2 | łyżki | |
woda | - |
Przepis
2.
cebula 150 gramów • olej słonecznikowy 2 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.
3.
cukier kryształ 1 łyżka • woda
Dodajemy cukier, troszkę wody, mieszamy i dusimy około 15 minut do miękkości.
4.
Kluseczki gotujemy w słonej wodzie. Jeśli używamy produktu mrożonego, postępujemy zgodnie z zaleceniami producenta.
5.
Kluseczki odcedzamy, do 500 gramów...
6.
...dodajemy kapustę i mieszamy. Podajemy z podsmażonym boczkiem.
Smacznego!