PRZEPISY

Klasyczny rosół z kurczaka

Klasyczny rosół z kurczaka

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Rosół jest wspaniałą zupą,rozgrzewa ciało i,jak to mówią, koi duszę.Uwielbiają go zarówno dzieci, jak i dorośli.Szczególnie smaczny jest w miesiącach jesienno-zimowych,działa szczególnie leczniczo podczas grypy i przeziębień.Do jego przygotowania możemy użyć różnych warzyw korzeniowych według gustu,ale przede wszystkim dobrego kurczaka zagrodowego.Kurczaka wkładamy do zupy w całości,ale jeśli wydaje nam się,że w zupie będzie za dużo mięsa,możemy wyciąć pierś, którą później wykorzystamy do innego dania.

przepis,fotoprzepis,kurczak,Zupy mięsne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Zupy mięsne

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

1

??

sztuka

kcal

czarny pieprz mielony

0

??

kcal

czosnek

4

22

ząbki

kcal

kurczak

1

??

sztuka

kcal

marchew

4

??

sztuki

kcal

nać pietruszki

0

??

kcal

pietruszka

2

??

sztuki

kcal

seler

½

??

sztuki

kcal

sól

0

??

kcal

woda

0

??

kcal

ziemniaki

2

??

sztuki

kcal

 

Przepis

1. 

marchew 4 sztuki  pietruszka 2 sztuki  seler ½ sztuki  ziemniaki 2 sztuki  cebula 1 sztuka  czosnek 4 ząbki  nać pietruszki  kurczak 1 sztuka  woda  sól  czarny pieprz mielony

Oczyszczamy warzywa, myjemy kurczaka i wkładamy do garnka. Równomiernie ze składnikami wlewamy wodę. Dodajemy sól, mielony czarny pieprz lub trochę mielonej czerwonej papryki i, jeśli chcemy, trochę kurkumy. Garnek przykrywamy i powoli doprowadzamy do wrzenia.

Oczyszczamy warzywa, myjemy kurczaka i wkładamy...

2. 

Zupę gotujemy powoli przez co najmniej 1 godzinę.

Zupę gotujemy powoli przez co najmniej 1...

3. 

Odlewamy bulion.

Odlewamy bulion....

4. 

Wyciągamy warzywa i obieramy mięso z kurczaka. Również w ten sposób, osobno, zupę przechowujemy. Nigdy nie przechowujemy posiekanych warzyw, mięsa i bulionu razem, zupa może szybko skwaśnieć, nawet jeśli jest przechowywana w lodówce.

Wyciągamy warzywa i obieramy mięso z kurczaka....

5. 

Kroimy odpowiednią ilość warzyw na porcję zupy, dodajemy mięso z kurczaka i zalewamy gorącym bulionem. W zależności od upodobań do zupy możemy dodać również gotowany makaron. Makaron dodajemy najczęściej wtedy, gdy gotujemy zupę bez wyżej wymienionych ziemniaków.

Kroimy odpowiednią ilość warzyw na porcję...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się