Klasyczne kanapeczki
Kanapeczki mają wiele form. Oferujemy klasyczną, niezapomnianą recepturę z naszego dzieciństwa na proste kanapeczki. Bez nich nie byłoby żadnego świętowania ani Sylwestra! Wciąż smakują i dziś, tak samo jak w przeszłości.
przepis,fotoprzepis,szynka wieprzowa duszona,twardy ser,Weka,jajka kurze,Słone przekąski,Sylwester
Słone przekąski
Składniki
Składniki
Weka | 1 | sztuka | |
jajka kurze | 3 | sztuki | |
masło | 3 | łyżki | |
musztarda stołowa | 1 | łyżka | |
nać pietruszki | - | ||
ogórek konserwowy | 4 | sztuki | |
papryka | 1 | sztuka | |
pomidory | 1 | sztuka | |
ser półtwardy wędzony | 150 | gramów | |
szynka wieprzowa duszona | 250 | gramów | |
twardy ser | 200 | gramów |
Przepis
2.
jajka kurze 3 sztuki • pomidory 1 sztuka • papryka 1 sztuka
Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy, obieramy i kroimy na cienkie kółeczka. Pomidora myjemy i kroimy na cienkie ćwiarteczki. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy na cienkie kółeczka, które przekrawamy na ćwiartki.
3.
ser półtwardy wędzony 150 gramów • ogórek konserwowy 4 sztuki
Plasterki wędzonego sera kroimy na mniejsze części. Ogórki kroimy na mniejsze plasterki i każdy plasterek tak około do połowy kilka razy nacinamy - na wachlarzyk.
6.
Weka 1 sztuka
Pokrojoną wekę rozkładamy na wielką tackę i każdą kromkę smarujemy maślano - musztardową pastą.
7.
Na pastę kładziemy plasterek szynki, pomidora, paprykę, ogórka i kółeczko jajka.
9.
Możemy podawać.
Smacznego!