PRZEPISY

Klasyczne kanapeczki

Klasyczne kanapeczki

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Kanapeczki mają wiele form. Oferujemy klasyczną, niezapomnianą recepturę z naszego dzieciństwa na proste kanapeczki. Bez nich nie byłoby żadnego świętowania ani Sylwestra! Wciąż smakują i dziś, tak samo jak w przeszłości.

przepis,fotoprzepis,szynka wieprzowa duszona,twardy ser,Weka,jajka kurze,Słone przekąski,Sylwester

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Weka1sztuka
jajka kurze3sztuki
masło3łyżki
musztarda stołowa1łyżka
nać pietruszki-
ogórek konserwowy4sztuki
papryka1sztuka
pomidory1sztuka
ser półtwardy wędzony150gramów
szynka wieprzowa duszona250gramów
twardy ser200gramów

 

Przepis

1. 

masło 3 łyżki  musztarda stołowa 1 łyżka

Masło mieszamy z musztardą.

Masło mieszamy z musztardą....

2. 

jajka kurze 3 sztuki  pomidory 1 sztuka  papryka 1 sztuka

Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy, obieramy i kroimy na cienkie kółeczka. Pomidora myjemy i kroimy na cienkie ćwiarteczki. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy na cienkie kółeczka, które przekrawamy na ćwiartki.

Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy, obieramy i...

3. 

ser półtwardy wędzony 150 gramów  ogórek konserwowy 4 sztuki

Plasterki wędzonego sera kroimy na mniejsze części. Ogórki kroimy na mniejsze plasterki i każdy plasterek tak około do połowy kilka razy nacinamy - na wachlarzyk.

Plasterki wędzonego sera kroimy na mniejsze...

4. 

twardy ser 200 gramów

Ser trzemy na tarce.

Ser trzemy na tarce....

5. 

szynka wieprzowa duszona 250 gramów

Pokrojoną szynkę według potrzeby przekrawamy na połowę.

Pokrojoną szynkę według potrzeby przekrawamy na...

6. 

Weka 1 sztuka

Pokrojoną wekę rozkładamy na wielką tackę i każdą kromkę smarujemy maślano - musztardową pastą.

Pokrojoną wekę rozkładamy na wielką tackę i...

7. 

Na pastę kładziemy plasterek szynki, pomidora, paprykę, ogórka i kółeczko jajka.

Na pastę kładziemy plasterek szynki, pomidora,...

8. 

nać pietruszki

Posypujemy startym serem i ozdabiamy natką pietruszki.

Posypujemy startym serem i ozdabiamy natką...

9. 

Możemy podawać.

Możemy podawać....

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się