PRZEPISY

Kernotto z bryndzą i niedźwiedzim czosnkiem

Kernotto z bryndzą i niedźwiedzim czosnkiem

Bezmięsny obiad z orkiszowych krup, pora, bryndzy i niedźwiedziego czosnku.

przepis,fotoprzepis,krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto),czosnek niedźwiedzi,bryndza,Dania wegetariańskie,Wegetariańskie przepisy

Dania wegetariańskie

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

bryndza250gramów
czosnek niedźwiedzi70gramów
krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto)350gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)250gramów
por300gramów
sól½łyżeczki
woda700mililitrów

 

Przepis

1. 

krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto) 350 gramów

Krupy przepłukujemy, wkładamy do garnka...

Krupy przepłukujemy, wkładamy do garnka......

2. 

woda 700 mililitrów  sól ½ łyżeczki

...i wlewamy wodę. Gotujemy 15 - 20 minut, według tego czy chcemy mieć krupy bardziej czy mniej rozgotowane. Najlepsze są delikatnie chrupiące.

...i wlewamy wodę. Gotujemy 15 - 20 minut,...

3. 

por 300 gramów

Por myjemy, kroimy wzdłuż...

Por myjemy, kroimy wzdłuż......

4. 

...a potem w poprzek na małe kawałki. Dodajemy do ugotowanych krup, mieszamy i 3 minuty gotujemy wszystko razem.

...a potem w poprzek na małe kawałki. Dodajemy...

5. 

czosnek niedźwiedzi 70 gramów

Niedźwiedzi czosnek myjemy, kroimy na małe kawałki...

Niedźwiedzi czosnek myjemy, kroimy na małe...

6. 

...i dodajemy do krup.

...i dodajemy do krup....

7. 

bryndza 250 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 gramów

Bryndzę mieszamy ze śmietaną,...

Bryndzę mieszamy ze śmietaną,......

8. 

...dodajemy do krup....

...dodajemy do krup.......

9. 

...i mieszamy. Od razu ciepłe podajemy.

...i mieszamy. Od razu ciepłe podajemy....

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się