Kefirowa garnuszkowa babka
Prosta, delikatna i puszysta babka dla wszystkich.
przepis,fotoprzepis,kefir,mąka chlebowa pszenna T750,Babki,Ciasta
Babki
Składniki
Składniki
cukier kryształ | ¾ | garnuszka | |
cukier puder | - | ||
cukier waniliowy | 1 | opakowanie | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
kefir | 1 | garnuszek | |
masło | - | ||
mąka chlebowa pszenna T750 | 1.5 | garnuszka | |
mąka luksusowa pszenna T550 | - | ||
olej słonecznikowy | ½ | garnuszka | |
proszek do pieczenia | 2 | łyżeczki |
Przepis
5.
mąka chlebowa pszenna T750 1.5 garnuszka • proszek do pieczenia 2 łyżeczki • cukier waniliowy 1 opakowanie
Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym.
6.
Dobrze mieszamy.
7.
masło • mąka luksusowa pszenna T550
Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej mąką.
8.
Pieczemy 35 - 40 minut w temperaturze 180°C. Czy babka jest upieczona sprawdzamy za pomocą wykałaczki wbijając ją do ciasta. Po wyciągnięciu wykałaczka powinna być sucha.
Smacznego!