Kawowe muffiny
Fantastycznie dobre kawowe muffiny.
przepis,fotoprzepis,kawa rozpuszczalna,kawa rozpuszczalna,mleko skondensowane słodzone karmelowe,Muffiny
Muffiny
Kategorie
Muffiny ›
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 120 | gramów | |
cukier kryształ | 3 | łyżki | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
kakao proszek | 30 | gramów | |
kawa rozpuszczalna | 2 | łyżki | |
masło | 250 | gramów | |
maślanka | 250 | mililitrów | |
mleko skondensowane słodzone karmelowe | 397 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 250 | gramów | |
olej słonecznikowy | 120 | mililitrów | |
orzechy włoskie | - | ||
proszek do pieczenia | 8 | gramów | |
woda | 2 | łyżki |
Przepis
2.
mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów • kakao proszek 30 gramów • kawa rozpuszczalna 1 łyżka • proszek do pieczenia 8 gramów
W misce mieszamy mąkę z kakaem, kawą i proszkiem do pieczenia.
3.
Suchą mieszankę wsypujemy do jajecznej masy.
4.
olej słonecznikowy 120 mililitrów • maślanka 250 mililitrów
Wlewamy olej, maślankę i wszystko razem chwilkę ubijamy.
5.
Do blachy na muffiny wkładamy papierowe papilotki. Ciasto napełniamy do 3/4 papilotek na muffiny.
6.
Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.
7.
masło 250 gramów • kawa rozpuszczalna 1 łyżka • woda 2 łyżki
Masło ubijamy, dodajemy kawę rozpuszczoną w wodzie. Ubijamy.
8.
mleko skondensowane słodzone karmelowe 397 gramów
Do kremu ubijając dodajemy skondensowane mleko.
9.
Krem nakładamy do rękawa cukierniczego, ozdabiamy nim upieczone i ostudzone muffiny.
11.
Karmel wylewamy na uprzednio natłuszczoną folię aluminiową, posypujemy na drobno posiekanymi orzechami. Po ostudzeniu łamiemy na mniejsze kawałki i muffiny ozdabiamy.
Smacznego!