Kawowa babka z rumem
Babka tylko dla tych dużych.
przepis,fotoprzepis,rum,mleko półtłuste 1,5%,kawa rozpuszczalna,masło,masło,mąka luksusowa pszenna T550,mąka luksusowa pszenna T550,Babki
Babki
Kategorie
Babki ›
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 150 | gramów | |
cukier puder | 10 | gramów | |
cukier waniliowy | 10 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
kakao proszek | 2 | łyżki | |
kawa rozpuszczalna | 2 | łyżki | |
masło | 100 | gramów | |
masło | - | ||
mleko półtłuste 1,5% | 300 | mililitrów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 400 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | - | ||
proszek do pieczenia | 12 | gramów | |
rum | 30 | mililitrów |
Przepis
4.
masło 100 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 400 gramów • proszek do pieczenia 12 gramów
Dodajemy roztopione, ostudzone masło i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
5.
masło • mąka luksusowa pszenna T550
Formę na babkę smarujemy masłem, posypujemy mąką i na gładko wymieszane ciasto wylewamy do formy.
6.
cukier waniliowy 10 gramów • cukier puder 10 gramów
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40-50 minut w temperaturze 160°C. Po upieczeniu babkę zostawiamy w formie by ostygła, wyciągamy i posypujemy miksem z cukrów.
Smacznego!