PRZEPISY

Kasztanowe koszyczki

Kasztanowe koszyczki

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Kruche ciasteczka z delikatnym kasztanowym kremem.

przepis,fotoprzepis,kasztanowe puree,rum,Babeczki,Boże Narodzenie

Babeczki

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ20gramów
cukier puder125gramów
czekolada-
jajka kurze1sztuka
kasztanowe puree250gramów
masło250gramów
mąka chlebowa pszenna T750150gramów
niskotłuszczowe mleko 0,5%200mililitrów
rum1łyżka
skrobia kukurydziana25gramów

 

Przepis

1. Kasztanowe nadzienie

niskotłuszczowe mleko 0,5% 200 mililitrów  cukier kryształ 20 gramów  skrobia kukurydziana 25 gramów

Z mleka, cukru i skrobi gotujemy gęsty budyń. Odstawiamy do wystudzenia.

Z mleka, cukru i skrobi gotujemy gęsty budyń....

2. 

masło 150 gramów  cukier puder 75 gramów

Masło mieszamy z cukrem.

Masło mieszamy z cukrem....

3. 

kasztanowe puree 250 gramów  rum 1 łyżka

Dodajemy rozmrożone kasztanowe puree i rum.

Dodajemy rozmrożone kasztanowe puree i rum....

4. 

Na koniec do kremu dodajemy wystudzony budyń.

Na koniec do kremu dodajemy wystudzony budyń....

5. Linieckie koszyczki

mąka chlebowa pszenna T750 150 gramów  masło 100 gramów  cukier puder 50 gramów  jajka kurze 1 sztuka

Z mąki, masła, cukru i jajek wyrabiamy ciasto.

Z mąki, masła, cukru i jajek wyrabiamy ciasto....

6. 

Ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki.

Ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki....

7. 

Ciasto wyciągamy i rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm na posypanej mąką stolnicy. Wykrawamy kółeczka a te wgniatamy do foremek na koszyczki o średnicy około 6,5 cm.

Ciasto wyciągamy i rozwałkowujemy na grubość...

8. 

Pieczemy 12-15 minut w rozgrzanym piekarniku w temperaturze około 180 stopni. Upieczone ciepłe koszyczki wyciągamy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia.

Pieczemy 12-15 minut w rozgrzanym piekarniku w...

9. 

Koszyczki napełniamy kremem.

Koszyczki napełniamy kremem....

10. 

czekolada

Ozdabiamy roztopioną czekoladą. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Ozdabiamy roztopioną czekoladą. Przechowujemy w...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się