Kasztanowe języczki
przepis,fotoprzepis,kasztanowe puree,czekolada 85%,Ciasta kremowe,Bez pieczenia
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
biszkopty | 50 | gramów | |
cukier waniliowy | 8 | gramów | |
czekolada 85% | 70 | gramów | |
kasztanowe puree | 250 | gramów | |
masło | 50 | gramów | |
rum | 3 | łyżki |
Przepis
1. Przygotowanie masy kasztanowej
kasztanowe puree 250 gramów • rum 3 łyżki • masło 50 gramów
Kasztanowe puree rozmrażamy w misce. Dodajemy rum i kawałki masła.
2. Przygotowanie ciasta
biszkopty 50 gramów • cukier waniliowy 8 gramów
Biszkopty miksujemy. Razem z cukrem waniliowym dodajemy do przygotowanej masy.
3.
Ręką ugniatamy ciasto.
5.
Dekorujemy bitą śmietaną i kawałkami jadalnych kasztanów.
Smacznego!