Karp na winie
przepis,fotoprzepis,karp pospolity,ziemniaki,wino białe wytrawne,Ryby,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Ryby
Składniki
Składniki
cebula | 2 | sztuki | |
czosnek | 3 | ząbki | |
karp pospolity | - | ||
liść laurowy | 3 | sztuki | |
przyprawa warzywna | - | ||
sól | - | ||
wino białe wytrawne | 0.2 | litra | |
woda | - | ||
ziemniaki | 1000 | gramów |
Przepis
1.
karp pospolity • ziemniaki 1000 gramów • cebula 2 sztuki • czosnek 3 ząbki • sól • przyprawa warzywna • liść laurowy 3 sztuki • wino białe wytrawne 0.2 litra • woda
Na natłuszczoną blachę kładziemy posolonego karpia, obkładamy ziemniakami pokrojonymi na kółeczka, cebulowymi krążkami zmieszanymi z ząbkami czosnku. Obkładamy masłem, delikatnie posypujemy wegetą i podlewamy białym winem i wodą według potrzeby.
2.
Zapiekamy na średnim stopniu przez 60 minut, podczas pieczenia karpia polewamy wypiekiem.
Smacznego!