Karmelowy sernik bez pieczenia
Szybko przygotowane ciasto dla wszystkich łakomczuchów.
przepis,fotoprzepis,herbatniki maślane,twaróg mielony,migdały płatki,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe ›
Składniki
Składniki
biała czekolada | 300 | gramów | |
cukier kryształ | 70 | gramów | |
herbatniki maślane | 140 | gramów | |
masło | 70 | gramów | |
migdały płatki | 20 | gramów | |
twaróg mielony | 500 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 330 | mililitrów |
Przepis
3.
twaróg mielony 500 gramów • śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów
Twaróg mieszamy razem ze śmietaną.
5.
Odstawiamy na chwilę do przestudzenia i dodajemy do twarogowego kremu.
6.
Herbatnikowe ciasto ugniatamy na spodzie tortowej formy, przykrywamy kremem.
8.
śmietana do ubijania (30-33%) 80 mililitrów
Do karmelu dodajemy śmietanę. Jeśli wytworzą nam się karmelowe grudki to je powolnym gotowaniem rozpuszczamy.
11.
Wierzch polewamy karmelową polewą i posypujemy uprażonymi płatkami migdałów. Wkładamy do lodówki na co najmniej 4 godziny.
Smacznego!