Kapuściana sałatka z jabłkami i bananami
Doskonała sałatka pełna witamin, w zimie świetna do pieczonego mięsa, w lecie do grillowanych kiełbasek.
przepis,fotoprzepis,kiszona kapusta,jabłka,banan,Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Sałatki warzywne
Kategorie
Sałatki warzywne › Bezglutenowe › Sezonowe przepisy › Sezon - Jabłka (zima) › Sezon - Jabłka (jesień) ›
Składniki
Składniki
banan | 300 | gramów | |
cukier puder | 20 | gramów | |
jabłka | 500 | gramów | |
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu | 250 | gramów | |
kiszona kapusta | 600 | gramów | |
sok z cytryny | 30 | mililitrów |
Przepis
3.
banan 300 gramów
Obrane banany przekrawamy na połowę i kroimy na półksiężyce. Delikatnie je dodajemy do kapusty i jabłek.
4.
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 250 gramów • cukier puder 20 gramów • sok z cytryny 30 mililitrów
W jogurcie mieszamy cukier i cytrynę. Jogurtowy dressing dodajemy do sałatki. Sałatkę wkładamy do lodówki i zostawiamy ją tam na co najmniej 12 godzin.
Smacznego!