Kalarepowa zupa dla dzieci
Masłowa kalarepowa zupa z ziemniaczkami i kluskami. Delikatnie osolona smakuje też dorosłym.
przepis,fotoprzepis,kalarepa,ziemniaki,kasza manna,Zupy jarzynowe,Przepisy na potrawy dla dzieci
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
jajka kurze | 1 | sztuka | |
kalarepa | 200 | gramów | |
kasza manna | 30 | gramów | |
kminek mielony | ½ | łyżeczki | |
masło | 20 | gramów | |
nać pietruszki | - | ||
sól morska | ¼ | łyżeczki | |
woda | 1.2 | litra | |
ziemniaki | 150 | gramów |
Przepis
1.
kalarepa 200 gramów • ziemniaki 150 gramów
Kalarepę obieramy i na grubo trzemy. Ziemniaki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę.
5.
jajka kurze 1 sztuka • kasza manna 30 gramów
Kaszę wymieszamy z jajkiem a do zupy przetrzemy kluski.
Smacznego!