PRZEPISY

Kalafior z indyjskimi przyprawami

Kalafior z indyjskimi przyprawami

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Przepis na pikantny kalafior z indyjskimi przyprawami i ciecierzycą. Jako dodatek możemy podawać ryż basmati.

przepis,fotoprzepis,przyprawa kurkuma,przyprawa Garam masala,przyprawa rzymski kmin mielony - jeera,kalafior,Dania wegetariańskie,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Kuchnia indyjska,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Dania wegetariańskie

Kuchnia indyjska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula120gramów
ciecierzyca sterylizowana240gramów
kalafior560gramów
olej sezamowy1łyżka
pomidory w puszce400gramów
przyprawa Garam masala1łyżka
przyprawa kurkuma1łyżka
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera½łyżeczki
sól½łyżeczki
woda100mililitrów

 

Przepis

1. 

olej sezamowy 1 łyżka  przyprawa kurkuma 1 łyżka  przyprawa Garam masala 1 łyżka  przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki

Na oleju delikatnie smażymy przyprawy.

Na oleju delikatnie smażymy przyprawy....

2. 

cebula 120 gramów

Dodajemy na drobno pokrojoną cebulę. Chwilkę ją smażymy.

Dodajemy na drobno pokrojoną cebulę. Chwilkę...

3. 

pomidory w puszce 400 gramów  woda 100 mililitrów

Do garnka dajemy na mniejsze kawałki pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą. Wlewamy wodę. Mieszamy i chwilkę dusimy.

Do garnka dajemy na mniejsze kawałki pokrojone...

4. 

kalafior 560 gramów  ciecierzyca sterylizowana 240 gramów  sól ½ łyżeczki

Kalafior rozbieramy na różyczki, myjemy i dodajemy do sosu. Dodajemy odcedzoną ciecierzycę z puszki. Solimy.

Kalafior rozbieramy na różyczki, myjemy i...

5. 

Przykrywamy i często mieszając dusimy, dopóki kalafior nie będzie miękki. Według potrzeby możemy dodać troszkę wody, jeśli by nam szybko wyparowała.

Przykrywamy i często mieszając dusimy, dopóki...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się