Kakaowe pancakes
Przepis na smaczne kakaowe naleśniczki pancakes z delikatnego puszystego ciasta. Według smaku podajemy z dżemem, klonowym syropem albo oprószone cukrem lub cynamonem.
przepis,fotoprzepis,białko jajka,żółtko jajka,mąka chlebowa pszenna T750,mleko półtłuste 1,5%,kakao proszek,Słodkie śniadania,Słodkie dania
Słodkie śniadania
Składniki
Składniki
białko jajka | 3 | sztuki | |
cukier kryształ | 60 | gramów | |
kakao proszek | 25 | gramów | |
masło | 20 | gramów | |
mleko półtłuste 1,5% | 250 | mililitrów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 200 | gramów | |
rodzynki | 20 | gramów | |
żółtko jajka | 3 | sztuki |
Przepis
2.
żółtko jajka 3 sztuki • cukier kryształ 60 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów • mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów • kakao proszek 25 gramów
Żółtka i cukier mieszamy trzepaczką. Stopniowo dodajemy mleko, mąkę i kakao w proszku.
5.
Z ciasta wylewamy 2-3 naleśniczki według wielkości patelni i smażymy z obydwóch stron.
Smacznego!