Kakaowe pancakes

Przepis na smaczne kakaowe naleśniczki pancakes z delikatnego puszystego ciasta. Według smaku podajemy z dżemem, klonowym syropem albo oprószone cukrem lub cynamonem.
przepis,fotoprzepis,białko jajka,żółtko jajka,mąka chlebowa pszenna T750,mleko półtłuste 1,5%,kakao proszek,Słodkie śniadania,Słodkie dania
Słodkie śniadania
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
182 g
Energia porcji
390 kcal
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
białko jajka | 3 51 | sztuki kcal | |
cukier kryształ | 60 242 | gramów kcal | |
kakao proszek | 25 77 | gramów kcal | |
masło | 20 147 | gramów kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 250 120 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 200 694 | gramów kcal | |
rodzynki | 20 57 | gramów kcal | |
żółtko jajka | 3 171 | sztuki kcal |
Przepis

2.
żółtko jajka 3 sztuki • cukier kryształ 60 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 200 gramów • mleko półtłuste 1,5% 250 mililitrów • kakao proszek 25 gramów
Żółtka i cukier mieszamy trzepaczką. Stopniowo dodajemy mleko, mąkę i kakao w proszku.



5.
Z ciasta wylewamy 2-3 naleśniczki według wielkości patelni i smażymy z obydwóch stron.

Smacznego!