Kakaowe kawałki
Tej to pokusie mało kto odmówi. Delikatne czekoladowe ciasto dosłownie rozpływa się na języku.
przepis,fotoprzepis,czekolada 70%,kakao proszek,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe ›
Składniki
Składniki
cukier trzcinowy | 150 | gramów | |
czekolada 70% | 100 | gramów | |
jajka kurze | 2 | sztuki | |
kakao proszek | 30 | gramów | |
masło | 120 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 70 | gramów | |
orzechy włoskie | 50 | gramów | |
proszek do pieczenia | 1 | łyżeczka | |
sól | - |
Przepis
3.
kakao proszek 30 gramów • cukier trzcinowy 150 gramów • sól
Do masy dodajemy kakao,cukier, szczyptę soli. Mieszamy.
4.
jajka kurze 2 sztuki • mąka chlebowa pszenna T750 70 gramów • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Do masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i jajka. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
5.
orzechy włoskie 50 gramów
Dodajemy na grubo nasiekane orzechy i całą masę wlewamy do formy na pieczenie wyłożoną papierem do pieczenia.
6.
Pieczemy 20 minut, dopóki ciasto nie zacznie tężeć. Kroimy na kawałki i podajemy.
Smacznego!