Jajecznica z zieloną cebulką
Przepis na wiosenną jajecznicę - delikatną pod względem smaku i konsystencji.
przepis,fotoprzepis,zielona cebulka,jajka kurze,Śniadania z jajek,Bezglutenowe
Śniadania z jajek
Składniki
Składniki
bazylia | - | ||
biały jogurt | 3 | łyżki | |
jajka kurze | 4 | sztuki | |
masło | 30 | gramów | |
ogórek sałatkowy | ½ | sztuki | |
sól | ¼ | łyżeczki | |
zielona cebulka | 70 | gramów |
Przepis
1.
zielona cebulka 70 gramów • masło 30 gramów
Zieloną cebulkę kroimy na cienkie kółeczka i powoli szklimy na maśle.
2.
jajka kurze 4 sztuki • bazylia • sól ¼ łyżeczki
Gdy cebulka po kilku minutach troszkę zmięknie, dodajemy jajka i pokrojone listki bazylii. Mieszamy i staramy się nie uszkodzić żółtek.
4.
Po chwilce mieszania i smażenia jajecznica uzyska tęższą, ale kremową konsystencję.
5.
ogórek sałatkowy ½ sztuki
Serwujemy na skórce od ogórka, którą uzyskamy ostrożnym okrawaniem za pomocą dostatecznie ostrego noża.
Smacznego!