Jajecznica z pieczarkami

Przez weekend jest więcej czasu na to by przygotować sobie troszkę pracochłonny przepis na śniadanie. Jajka z cebulką, parówkami i pieczarkami to jedna z możliwości.
przepis,fotoprzepis,cebula,pieczarki,jajka kurze,Śniadania z jajek,Sezonowe przepisy
Śniadania z jajek
Składniki
Składniki
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
pieczarki | 250 40 | gramów kcal | |
pieprz biały mielony | 0 ?? | kcal | |
smalec | 1 45 | łyżeczka kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
wieprzowe parówki | 1 ?? | sztuka kcal |
Przepis

2.
cebula 100 gramów • wieprzowe parówki 1 sztuka
Dodajemy na drobno pokrojoną średniej wielkości cebulę oraz kroimy parówę.

3.
pieczarki 250 gramów
Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy na cienkie plasterki. Dodajemy do smażącej się cebuli i parówki.

4.
Wszystko razem smażymy aż do miękkości pieczarek. Doprawiamy solą i białym pieprzem.

5.
jajka kurze 4 sztuki
Na koniec dodajemy jajka. Mieszamy stopniowo białka i gdy się ich kolor zmieni z przeźroczystego na biały, możemy roztrzepać żółtka i dodać. Odstawiamy patelnię z ognia wcześniej niż żółtka podczas smażenia zdążą się zbyt wysuszyć.

Smacznego!