Jajecznica z kurkami
Letni przysmak ze świeżymi sezonowymi grzybami na papryce, cebulce i marchewce z jajkiem.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,kurki,Śniadania z jajek,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Śniadania z jajek
Składniki
Składniki
cebula | 100 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
jajka kurze | 4 | sztuki | |
kurki | 150 | gramów | |
marchew | 50 | gramów | |
mielona czerwona papryka | ¼ | łyżeczki | |
olej rzepakowy | 2 | łyżki | |
papryczka Padron (do smażenia) | 50 | gramów | |
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera | ¼ | łyżeczki | |
sól | ¼ | łyżeczki |
Przepis
1. Przygotowanie marynaty
marchew 50 gramów • papryczka Padron (do smażenia) 50 gramów • cebula 100 gramów
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy.
4.
czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ¼ łyżeczki • mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki • sól ¼ łyżeczki
Grzyby dodajemy do warzyw ciągle mieszając i smażąc na złoty kolor. Doprawiamy solą i przyprawami.
Smacznego!