Jajecznica z kurkami

Letni przysmak ze świeżymi sezonowymi grzybami na papryce, cebulce i marchewce z jajkiem.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,kurki,Śniadania z jajek,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Śniadania z jajek
Pichcił
Ilość porcji
2
Masa porcji
303 g
Energia porcji
381 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
kurki | 150 47 | gramów kcal | |
marchew | 50 23 | gramów kcal | |
mielona czerwona papryka | ¼ 4 | łyżeczki kcal | |
olej rzepakowy | 2 270 | łyżki kcal | |
papryczka Padron (do smażenia) | 50 13 | gramów kcal | |
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
sól | ¼ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1. Przygotowanie marynaty
marchew 50 gramów • papryczka Padron (do smażenia) 50 gramów • cebula 100 gramów
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy.



4.
czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ¼ łyżeczki • mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki • sól ¼ łyżeczki
Grzyby dodajemy do warzyw ciągle mieszając i smażąc na złoty kolor. Doprawiamy solą i przyprawami.


Smacznego!