Jajeczna zupa z marchewką
Tradycyjna smażona zupa z jajkiem, wzbogacona o marchewkę usmażoną ma maśle, która dodaje jej wspaniały kolor oraz smak.
przepis,fotoprzepis,marchew,jajka kurze,Zupy jarzynowe,Przepisy na potrawy dla dzieci
Zupy jarzynowe
Składniki
Składniki
jajka kurze | 2 | sztuki | |
kasza manna | 40 | gramów | |
kminek mielony | ½ | łyżeczki | |
marchew | 200 | gramów | |
masło | 1 | łyżka | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | 1.2 | litra |
Przepis
3.
kminek mielony ½ łyżeczki • sól 1 łyżeczka
...dodajemy marchewkę, kminek i sól. Mieszamy i marchewkę 10 minut smażymy.
5.
...i 2-3 minuty smażymy.
8.
...i wlewamy do gorącej zupy.
Smacznego!