Jajeczna sałatka z serem Feta

Delikatesowa sałatka, którą podajemy w prosty sposób z chlebkiem.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,ser Feta,Sałatki warzywne,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
257 g
Energia porcji
319 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
kukurydza konserwowa | 150 140 | gramów kcal | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 200 320 | gramów kcal | |
ogórek konserwowy | 150 18 | gramów kcal | |
papryka czerwona | 150 44 | gramów kcal | |
ser Feta | 150 395 | gramów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
jajka kurze 4 sztuki
Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.

2.
Jajka przekrawamy i przeciskamy przez siteczko do warzyw.




6.
kukurydza konserwowa 150 gramów
Do jajek i sera dodajemy odcedzoną kukurydzę, przygotowaną paprykę i ogórki.

7.
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 gramów • sól ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Na koniec dodajemy śmietanę, troszkę soli i pieprz.

8.
Mieszamy...

9.
...i możemy od razu podawać.

Smacznego!