Jajeczna sałatka z serem Feta
Delikatesowa sałatka, którą podajemy w prosty sposób z chlebkiem.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,ser Feta,Sałatki warzywne,Bezglutenowe
Sałatki warzywne
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
jajka kurze | 4 | sztuki | |
kukurydza konserwowa | 150 | gramów | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 200 | gramów | |
ogórek konserwowy | 150 | gramów | |
papryka czerwona | 150 | gramów | |
ser Feta | 150 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki |
Przepis
1.
jajka kurze 4 sztuki
Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.
2.
Jajka przekrawamy i przeciskamy przez siteczko do warzyw.
6.
kukurydza konserwowa 150 gramów
Do jajek i sera dodajemy odcedzoną kukurydzę, przygotowaną paprykę i ogórki.
7.
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 200 gramów • sól ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Na koniec dodajemy śmietanę, troszkę soli i pieprz.
8.
Mieszamy...
9.
...i możemy od razu podawać.
Smacznego!