Jajeczna pasta z niedźwiedzim czosnkiem
Wspaniała wiosenna pasta (bądź smarowidło), która będzie smakować każdemu.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,czosnek niedźwiedzi,Pasty,Śniadania z jajek,Bezglutenowe
Pasty
Składniki
Składniki
cebula | 50 | gramów | |
czosnek niedźwiedzi | 100 | gramów | |
jajka kurze | 4 | sztuki | |
masło | 50 | gramów | |
serek śmietankowy | 80 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki |
Przepis
1.
jajka kurze 4 sztuki
Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.
2.
cebula 50 gramów • masło 50 gramów • serek śmietankowy 80 gramów
Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Dodajemy do niej masło i śmietankowy serek. Mieszamy.
3.
sól ½ łyżeczki
Z ugotowanych jajek wyciągamy żółtka i razem z solą mieszamy z przygotowaną podstawą pasty.
5.
...i na drobno siekamy.
6.
Czosnek dodajemy do pasty.
7.
Na koniec na drobno kroimy białka z ugotowanych jajek...
8.
...i delikatnie dodajemy do smarowidła.
Smacznego!