PRZEPISY

Jabłkowy strudel w cieście francuskim

Jabłkowy strudel w cieście francuskim

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Przepis na proste i dość szybkie przygotowanie domowej strudli z ciasta francuskiego.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,bułka tarta,jabłka,cukier kryształ,cynamon mielony,mielone orzechy włoskie,Strudle,Sezonowe przepisy

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bułka tarta4łyżki
ciasto francuskie500gramów
cukier kryształ4łyżki
cynamon mielony-
jabłka1kilogram
mielone orzechy włoskie4łyżki

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 500 gramów

Ciasto francuskie przekrawamy na dwie połowy i każdą rozwałkowujemy na długość i szerokość blachy, około 35-40 cm.

Ciasto francuskie przekrawamy na dwie połowy i...

2. 

bułka tarta 4 łyżki

Środek paska posypujemy dwoma łyżkami bułki tartej.

Środek paska posypujemy dwoma łyżkami bułki...

3. 

jabłka 1 kilogram  cukier kryształ 4 łyżki  cynamon mielony

W to samo miejsce dodajemy połowę startych jabłek, które jeszcze posypujemy dwoma łyżkami cukru i mielonym cynamonem.

W to samo miejsce dodajemy połowę startych...

4. 

mielone orzechy włoskie 4 łyżki

Dodajemy mielone orzechy i możemy zacząć zawijać. Krótsze strony przekładamy w kierunku środka, by sok z niej podczas pieczenia nie wyciekł.

Dodajemy mielone orzechy i możemy zacząć...

5. 

Boki przekładamy wzdłuż przez nadzienie i dociskamy żeby się złączyły. Tak samo przygotowujemy drugą część ciasta i pieczemy na 180 stopniach około 40 minut.

Boki przekładamy wzdłuż przez nadzienie i...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się