PRZEPISY

Jabłkowe naleśniki

Jabłkowe naleśniki

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Grubsze jabłkowe naleśniki podajemy nienadziewane. Są syte i smakują lekko posypane cukrem pudrem lub posmarowane morelową marmoladą.

przepis,fotoprzepis,jabłka,mąka luksusowa pszenna T550,Naleśniki

Naleśniki

Pichcił

Ilość porcji

20

Masa porcji

113 g

Energia porcji

156 kcal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cukier kryształ

1

21

łyżeczka

kcal

cukier waniliowy

20

73

gramów

kcal

jabłka

600

366

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

1

480

litr

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

500

1780

gramów

kcal

płatki owsiane

100

366

gramów

kcal

świeże drożdże

20

21

gramów

kcal

 

Przepis

1. Przygotowanie jabłek

jabłka 600 gramów

Jabłka obieramy, usuwamy rdzeń i na grubo trzemy na paseczki.

Jabłka obieramy, usuwamy rdzeń i na grubo trzemy...

2. Przygotowanie ciasta

mleko półtłuste 1,5% 1 litr  mąka luksusowa pszenna T550 500 gramów  świeże drożdże 20 gramów  cukier kryształ 1 łyżeczka  cukier waniliowy 20 gramów  płatki owsiane 100 gramów

Do jabłek dodajemy mleko, mąkę, cukier, drożdże, cukier waniliowy i płatki owsiane. Wszystko razem dobrze mieszamy i odstawiamy na pół godziny. Za ten czas ciasto nam delikatnie wyrośnie.

Do jabłek dodajemy mleko, mąkę, cukier,...

3. Smażymy naleśniki

Naleśniki smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu, ze średnicą naleśnika 18-20 cm. Naleśniki smażymy grubsze, bardziej jako placki a na jednego naleśnika potrzebujemy około 100-150 g ciasta.

Naleśniki smażymy na patelni bez dodatku...

4. Podajemy

Naleśniki podajemy posypane cukrem pudrem, albo delikatnie posmarowane marmoladą.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się