Jabłkowe ciasteczka
Przepis na zdrowe jabłkowe ciasteczka pełne energii.
przepis,fotoprzepis,jabłka,Zdrowe wypieki,Boże Narodzenie,Bezlaktozowe,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Zdrowe wypieki
Kategorie
Zdrowe wypieki › Boże Narodzenie › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Sezonowe przepisy › Desery z jabłek › Sezon - Jabłka (zima) › Bożonarodzeniowe ciasteczka › Sezon - Jabłka (jesień) ›
Składniki
Składniki
jabłka | 700 | gramów | |
jajka kurze | 3 | sztuki | |
mielone orzechy włoskie | 100 | gramów | |
migdały mielone | 100 | gramów | |
migdały płatki | 40 | gramów | |
miód | 3 | łyżki | |
suszone borówki brusznice | 50 | gramów | |
wiórki kokosowe | 50 | gramów |
Przepis
1.
jabłka 700 gramów • suszone borówki brusznice 50 gramów • mielone orzechy włoskie 100 gramów • migdały mielone 100 gramów
Jabłka obieramy, trzemy na grubo. Starte jabłka wkładamy do miski, dodajemy pokrojoną żurawinę, włoskie orzechy i migdały.
2.
miód 3 łyżki • wiórki kokosowe 50 gramów • jajka kurze 3 sztuki
Do miski dodajemy miód, wiórka kokosowe i jajka. Wszystko razem dobrze mieszamy.
4.
Z ciasta formujemy kuleczki, które w rękach dociskamy na kształt ciasteczka. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 25 minut.
Smacznego!