Jabłkowe ciasteczka

Przepis na zdrowe jabłkowe ciasteczka pełne energii.
przepis,fotoprzepis,jabłka,Zdrowe wypieki,Boże Narodzenie,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Zdrowe wypieki
Pichcił
Ilość porcji
15
Masa porcji
84 g
Energia porcji
188 kcal
Czas przygotowania
35 min.
Trudność
niska
Kategorie
Zdrowe wypieki › Boże Narodzenie › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Bożonarodzeniowe ciasteczka › Desery z jabłek › Sezon - Jabłka (zima) › Sezon - Jabłka (jesień) ›Składniki
Składniki
jabłka | 700 427 | gramów kcal | |
jajka kurze | 3 264 | sztuki kcal | |
mielone orzechy włoskie | 100 674 | gramów kcal | |
migdały mielone | 100 576 | gramów kcal | |
migdały płatki | 40 250 | gramów kcal | |
miód | 3 148 | łyżki kcal | |
suszone borówki brusznice | 50 126 | gramów kcal | |
wiórki kokosowe | 50 347 | gramów kcal |
Przepis
1.
jabłka 700 gramów • suszone borówki brusznice 50 gramów • mielone orzechy włoskie 100 gramów • migdały mielone 100 gramów
Jabłka obieramy, trzemy na grubo. Starte jabłka wkładamy do miski, dodajemy pokrojoną żurawinę, włoskie orzechy i migdały.

2.
miód 3 łyżki • wiórki kokosowe 50 gramów • jajka kurze 3 sztuki
Do miski dodajemy miód, wiórka kokosowe i jajka. Wszystko razem dobrze mieszamy.


4.
Z ciasta formujemy kuleczki, które w rękach dociskamy na kształt ciasteczka. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 25 minut.

Smacznego!