Irlandzka śmietana
Przepis na domowy słodki i delikatny irlandzki Cream.
przepis,fotoprzepis,skondensowane słodzone mleko,whiskey,Likiery,Bezglutenowe
Likiery
Składniki
Składniki
aromat migdałowy | ½ | łyżeczki | |
kakao proszek | ½ | łyżki | |
kawa rozpuszczalna | 1 | łyżka | |
skondensowane słodzone mleko | 400 | mililitrów | |
waniliowy aromat | ½ | łyżeczki | |
whiskey | 2 | decylitry | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów |
Przepis
1.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów • kawa rozpuszczalna 1 łyżka • kakao proszek ½ łyżki
Jedną trzecią śmietany mieszamy z rozpuszczalną kawą i kakaem na gładki krem.
2.
skondensowane słodzone mleko 400 mililitrów • aromat migdałowy ½ łyżeczki • waniliowy aromat ½ łyżeczki • whiskey 2 decylitry
Stopniowo dodajemy resztę śmietany, słodkie skondensowane mleko, aromat migdałowy, waniliowy aromat i oczywiście irlandzką whiskey.
Smacznego!