Indycze szaszłyki w folii
Szaszłyki są prostym i ulubionym sposobem przygotowania dania na grillowanie. Tak samo proste jest przygotowanie ich w piekarniku. Poprzez przygotowanie w folii aluminiowej, bądź na grillu lub w piekarniku, są o wiele bardziej soczyste.
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,papryka kolorowa,cebula,pieczarki,Indyk,Przepisy na letnie grillowanie,Bezglutenowe
Indyk
Składniki
Składniki
Ziemniaki smażone na maśle przepis | - | ||
cebula | 150 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
oliwa | 60 | mililitrów | |
papryka kolorowa | 150 | gramów | |
pieczarki | 250 | gramów | |
piersi z indyka | 300 | gramów | |
przyprawa kurkuma | 1 | łyżeczka |
Przepis
2.
przyprawa kurkuma 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka
Posypujemy przyprawami, mieszamy,...
3.
oliwa 60 mililitrów
...wkładamy do miski, zalewamy olejem i ponownie mieszamy. Odstawiamy do zamarynowania na dwie godziny (albo i dłużej).
4.
papryka kolorowa 150 gramów • cebula 150 gramów
Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki i rozbieramy na płatki. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy na większe kawałki.
6.
Mięso, cebulę, paprykę i pieczarki nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Zawsze po dwa szaszłyki kładziemy na dostatecznej wielkości folię aluminiową, skrapiamy olejem w którym się marynowały i zapakowujemy.
7.
Pieczemy 35 minut-y w temperaturze 180 °C.
8.
Ziemniaki smażone na maśle przepis
Upieczone rozpakowujemy i możemy serwować. Polecamy podawać z ziemniakami albo chlebem.
Smacznego!