Indycze saute z selerem i pieczarkami
Niektórzy seler uwielbiają, niektórzy nie. W tym wspaniałym połączeniu zasmakuje wszystkim.
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,seler,Indyk,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Indyk
Składniki
Składniki
cebula | 80 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
olej słonecznikowy | 3 | łyżki | |
pieczarki | 150 | gramów | |
piersi z indyka | 600 | gramów | |
seler | 250 | gramów | |
skrobia kukurydziana | 1 | łyżeczka | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
woda | 100 | mililitrów |
Przepis
2.
cebula 80 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.
4.
sól 1.5 łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka
...i dodajemy do cebuli. Solimy i dodajemy przyprawy.
5.
Mieszamy i chwilkę opiekamy.
6.
Dodajemy mięso...
7.
...podlewamy wodą do wysokości składników. Dusimy 20 minut pod pokrywką. Często mieszamy.
8.
pieczarki 150 gramów
Do patelni dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone pieczarki. 10 minut wszystko razem dusimy.
9.
skrobia kukurydziana 1 łyżeczka • woda 100 mililitrów
Na koniec delikatnie zagęszczamy skrobią kukurydzianą, albo łyżką mąki wymieszaną z odrobiną wody. Zagotowujemy. Podajemy z ryżem.
Smacznego!