Indycze saute z porem
Przepis na doskonałe delikatne indycze udo z porem i kolendrą.
przepis,fotoprzepis,udka z indyka,por,pomidory koktajlowe,Indyk,,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Indyk
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
czosnek | 3 | ząbki | |
kolendra | - | ||
olej słonecznikowy | 3 | łyżki | |
pomidory koktajlowe | 30 | gramów | |
por | 70 | gramów | |
rosół z kurczaka | 150 | mililitrów | |
sól | ¼ | łyżeczki | |
udka z indyka | 800 | gramów |
Przepis
1.
udka z indyka 800 gramów
Z indyczego udka usuwamy kości, usuwamy ścięgna i mięso kroimy na kostki.
2.
czosnek 3 ząbki • olej słonecznikowy 3 łyżki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • rosół z kurczaka 150 mililitrów • sól ¼ łyżeczki
Na rozgrzaną patelnię nalewamy olej i mięso smażymy ze wszystkich stron. Pieprzymy, solimy, dodajemy pokrojony czosnek i podlewamy rosołem. Dusimy pod przykryciem do miękkości.
3.
kolendra • por 70 gramów • pomidory koktajlowe 30 gramów
Dodajemy pokrojoną kolendrę, por i pomidory. Wyłączamy ogień, mieszamy i odstawiamy żeby trochę doszło w resztkowym cieple.
Smacznego!