Indycze piersi z gruszkami
Lekki dietetyczny obiad. Podajemy z ziemniaczanym puree i warzywną sałatką.
przepis,fotoprzepis,gotowana gruszka,ser Ementaler,Indyk,Bezglutenowe
Indyk
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | - | ||
gotowana gruszka | - | ||
olej słonecznikowy | - | ||
piersi z indyka | 800 | gramów | |
ser Ementaler | - | ||
sól | - | ||
woda | 1 | decylitr |
Przepis
2.
sól • olej słonecznikowy • woda 1 decylitr
Układamy na blachę delikatnie posmarowaną olejem, solimy. Podlewamy wodą i przykryte wkładamy do piekarnika. Pieczemy na średniej temperaturze 15 minut.
3.
Mięso odkrywamy, obracamy i posypujemy pieprzem. Przykrywamy i pieczemy kolejnych 15 minut.
4.
gotowana gruszka • ser Ementaler
Mięso wyciągamy i na każdy plasterek kładziemy gruszkę z kompotu. Przykrywamy cienkim plasterkiem sera.
5.
Wkładamy z powrotem do piekarnika i krótko, do roztopienia się sera, zapiekamy.
Smacznego!