Indycze piersi na kukurydzy z frytkami i brokułem
Przepis na przygotowanie mięsa indyczego w garnku do gotowania na parze. Podajemy z frytkami pieczonymi w piekarniku.
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,brokuły,mrożona kukurydza,Indyk,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe
Indyk
Składniki
Składniki
brokuły | 500 | gramów | |
mrożona kukurydza | 250 | gramów | |
papryka kolorowa | ½ | sztuki | |
piersi z indyka | 500 | gramów | |
przyprawa chili | - | ||
sos sojowy | - | ||
sól | - | ||
twardy ser | 150 | gramów | |
ziemniaczane frytki mrożone | 300 | gramów |
Przepis
1.
piersi z indyka 500 gramów • sól • przyprawa chili • sos sojowy • twardy ser 150 gramów • papryka kolorowa ½ sztuki • brokuły 500 gramów
Piersi indycze myjemy, kroimy na płaty, następnie wkładamy do miski. Solimy, doprawiamy mieloną przyprawą chilli, polewamy sosem sojowym i posypujemy startym serem, wszystko razem mieszamy. Paprykę myjemy, kroimy na paski. Brokuł myjemy i rozbieramy na różyczki.
2.
mrożona kukurydza 250 gramów
Do pierwszego (dolnego) naczynia garnka na parę sypiemy kukurydzę, układamy indycze piersi, posypujemy pokrojoną zieloną papryką. Ustawiamy czas parzenia na 40 minut. Po 20 minutach dodajemy drugie naczynie garnka na parę, do którego wkładamy brokuł, kontynuujemy parzenie.
3.
ziemniaczane frytki mrożone 300 gramów
Na blachę kładziemy papier do pieczenia i wysypujemy mrożone frytki, które następnie w rozgrzanym piekarniku pieczemy na najwyższej temperaturze.
Smacznego!