Indycze kostki na papryce
Delikatne duszone indycze mięso na papryce i cebuli, która tworzy lekki sos. Najlepiej smakuje z duszonym ryżem.
przepis,fotoprzepis,papryka kolorowa,piersi z indyka,Indyk,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Indyk
Składniki
Składniki
Duszony ryż przepis | - | ||
cebula | 200 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
mielona czerwona papryka | 1.5 | łyżeczki | |
olej słonecznikowy | 8 | łyżek | |
papryka kolorowa | 350 | gramów | |
piersi z indyka | 400 | gramów | |
sos sojowy | 2 | łyżki | |
sól | ½ | łyżeczki | |
woda | 100 | mililitrów |
Przepis
1.
papryka kolorowa 350 gramów
Kolorowe grube papryki myjemy, oczyszczamy i kroimy na wąskie paseczki.
2.
piersi z indyka 400 gramów • olej słonecznikowy 4 łyżki • mielona czerwona papryka 1.5 łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • sos sojowy 2 łyżki
Indycze piersi myjemy i kroimy w kostkę. Wkładamy je do miski, dodajemy olej, mieloną czerwoną paprykę, pieprz i sojowy sos. Mieszamy.
3.
olej słonecznikowy 4 łyżki • cebula 200 gramów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.
4.
Dodajemy paprykę,...
5.
...mięso...
Smacznego!