Indycza sakiewka w parowarze
Soczysty i dietetyczny obiad.
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,Indyk,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Indyk
Składniki
Składniki
marchew | 200 | gramów | |
papryka | 2 | sztuki | |
piersi z indyka | 500 | gramów | |
szczypiorek | - | ||
sól | - | ||
zielona cebulka | 2 | sztuki | |
ziemniaki | 400 | gramów |
Przepis
1.
marchew 200 gramów • zielona cebulka 2 sztuki • ziemniaki 400 gramów • papryka 2 sztuki
Marchewkę i zieloną cebulkę obieramy, myjemy i kroimy na paski. Ziemniaki po obraniu i umyciu kroimy na kółeczka. Tak samo przygotowujemy sobie paprykę.
2.
piersi z indyka 500 gramów
Piersi z indyka myjemy i każdą przekrawamy tak, aby jedna strona po przekrojeniu była w całości i wytworzyła się sakiewka. Do sakiewki wkładamy kilka pasków nakrojonej marchewki i cebulki. Sakiewkę łączymy 1 wykałaczką.
3.
Sakiewki z indyka wkładamy do dolnego pojemnika parowaru, po wierzchu posypujemy solą i szczypiorkiem.
4.
Do drugiego (środkowego) pojemnika wkładamy przygotowaną marchewkę i paprykę. Do górnego pojemnika ziemniaki. Nastawiamy czas parzenia na 40 minut.
Smacznego!